Notice: Trying to get property 'browser' of non-object in /home/healall/domains/healall.nl/public_html/wp-content/plugins/max_wp/classes/MaxWP.class.php on line 60

Stoelmassage op de werkvloer

Onderzoek, uitgevoerd door Universiteit Maastricht in samenwerking met TNO, leert dat een deskundige stoelmassage  daadwerkelijk bijdraagt aan het verbeteren van de gezondheid. Het leidt tot positieve en duurzame resultaten die het welzijn van de medewerker verbeteren en hierdoor het succes van de organisatie als geheel.

“Als masseur van Healall heb ik ervaren dat de massage inspireert tot praten, ik een  luisterend oor kan bieden en daardoor eventueel een  sociale steun kan zijn.”

Wat kunt u verwachten?
Een Stoelmassage wordt uitgevoerd op een speciaal voor deze massage ontworpen ergonomische massagestoel. De massage wordt over de kleding heen gegeven en is daardoor laagdrempelig. Een volledige behandeling duurt 15 tot 30 minuten, waarbij het spier- en zenuwstelsel wordt gestimuleerd en de doorbloeding wordt bevorderd. Tijdens de massage worden de totale rug, nek, schouders, armen, handen en het hoofd gemasseerd met de handen en duimen. Een stoelmassage is een combinatie van een acupressuur en shiatsu behandeling.

Effecten werknemer
Toenemende werkdruk leidt tot stress en/of aan het werk gerelateerde klachten met soms zelfs ziekteverzuim als gevolg. Voor gespannen en vermoeide nek-, schouder-, rug- en armspieren, kan stoelmassage een weldaad zijn. Al na één behandeling is een effect voelbaar. Een langetermijneffect bij regelmatige behandeling is een beter lichaamsbesef. Lichaamsklachten worden als gevolg daarvan eerder onderkent en men zal sneller maatregelen nemen. Het is, als werknemer, bovendien fijn te weten dat het bedrijf belang hecht aan je welzijn.

Tarieven
Een zieke medewerker kost gemiddeld 250 euro per dag. Voor eenzelfde bedrag is het mogelijk 6 maanden tweewekelijks een stoelmassage te ontvangen. Afhankelijk van de frequentie en het aantal te masseren personen maak ik een offerte voor u op maat. Mocht u nog vragen hebben dan kom ik graag bij u langs voor een vrijblijvende demonstratie.

Belastingvoordeel
In het handboek loonheffingen(blz. 301) kunt u lezen dat de Belastingdienst massage op het werk erkent als arbo-voorziening, wat u als werkgever fiscaal voordeel oplevert. U investeert immers in de gezondheid van uw medewerkers. De uiteindelijke kosten voor de massages komen door de fiscale regelingen voor u beduidend lager uit.

Er zijn hierbij twee mogelijkheden:

  • U kunt de massages opnemen in uw arbo-plan.
  • De massages opnemen in de werkkostenregeling.

 

januari 032