Notice: Trying to get property 'browser' of non-object in /home/healall/domains/healall.nl/public_html/wp-content/plugins/max_wp/classes/MaxWP.class.php on line 60

Blog op Zinzet “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”

Misschien ken je de uitspraak en breng ik ‘m nu opnieuw bij je in gedachten. Zo ging het in ieder geval bij mij. Ik las de uitspraak onlangs hardop voor tijdens één van de inspiratiebijeenkomsten die ik organiseer. In de stilte die volgde drongen de woorden echt tot me door. Want daar gebeurt het hè, in de stilte.

“Als ik blijf doen wat ik altijd heb gedaan dan blijft alles bij het oude en verandert er niets… “

En toen kwamen de vragen. Vragen die al geruime tijd in mijn gedachten dwarrelden maar die nog niet echt het oppervlak hadden bereikt. Zo van: “Es, doe je je werk nog steeds met dezelfde passie als eerst? Klopt het dat het wellicht tijd is voor een volgende stap? Tijd om uit je comfortzone te stappen en weer de uitdaging op te zoeken?”

Er borrelde van binnen een zekere onrust en daar wilde ik iets mee. Bij het binnenkomen van deze vragen kon ik op zoek gaan naar antwoorden.

Ja, ik merkte de laatste tijd dat ik mijn werk vanuit een bepaald soort automatisme deed. Maar dat voelde toch heerlijk veilig en vertrouwd. En het gaf ook rust, ik kon blindelings vertrouwen op mijn kennis en ervaring.

Ik merkte ook dat er een weerstand ontstond tegen bepaalde ontwikkelingen binnen mijn branche. Tja, daar kon ik toch niets aan veranderen, dat werd zo bepaald, waarom druk om maken?

Mijn cliënten waren nog steeds tevreden en bleven terugkomen, ik deed mijn werk goed. Maar was het nog wel goed genoeg, kon ik meer uit mijzelf halen? Ik wist dat dit het was. Dat ik met de kennis en de ervaring van dat moment weer verder zou kunnen in mijn ontwikkeling.

Het was zaterdagochtend 06:00 uur en ik werd wakker met de gedachte: “ik ga het anders doen.” Ik kon niet meer slapen en was blij dat ik in gedachten de beslissing voor mijzelf had genomen.

Wellicht herken je het wel als ik zeg dat denken en doen twee verschillende dingen zijn en in mijn geval lagen deze een aardig eindje uit elkaar… Het duurde dus even… het duurde dus even voordat ik ook daadwerkelijk de knoop doorhakte. Want een verandering brengt nieuwe dingen met zich mee maar betekent ook afscheid nemen. In mijn geval was dat van bepaalde mensen en werkzaamheden. Om het mezelf makkelijk te maken werd ik in dit proces ook nog geplaagd door de overtuiging dat ik geen oude schoenen weg moest gooien voordat ik nieuwe had maar mijn vertrouwen dat ik de juiste keuzes aan het maken was groeide bij ieder afscheid dat ik nam.

En zo kon het, dat ik kort daarna onderweg was naar een nieuwe opdracht. Een opdracht die paste in de fase waarvoor ik zelf had gekozen. Ik voelde de adrenaline door mijn lijf gaan. Ik werd heen en weer geslingerd tussen nieuwsgierigheid, vertrouwen en onzekerheid (kom ik op tijd, waar moet ik precies zijn, wie ga ik ontmoeten, heb ik alles bij me…).

En wat ik me nog heel goed herinner? Dat is het gevoel op de terugweg; voldoening, trots, energie en een glimlach. Een hele vette glimlach.

Als je dus echt iets wilt gaan veranderen in je leven, ga dan iets anders doen dan wat je altijd doet. Kies ervoor om iets te gaan doen waar je blij van wordt. Word je bewust van de signalen en stap uit je comfortzone, je kunt meer dan je wellicht denkt!

Blog geplaatst op Zinzet; ttp://zinzet.ning.com/page/als-je-doet-wat-je-deed-krijg-je-wat-je-kreeg/

Dit bericht delen: