Notice: Trying to get property 'browser' of non-object in /home/healall/domains/healall.nl/public_html/wp-content/plugins/max_wp/classes/MaxWP.class.php on line 60

Fitbit Project bij de Gemeente Apeldoorn

De afgelopen drie maanden ben ik betrokken geweest bij een project van Fysergo, waarbij medewerkers een activity tracker in de vorm van een fibit horloge mochten dragen.
Dit horloge, welke gekoppeld is aan een app, registreert je slaapgedrag, hartslag, aantal stappen, afgelegde afstanden, verbrande calorieën, beklommen trappen en de tijd. De medewerkers konden meedoen aan een 40 dagen durende onderlinge challenge. Ik sprak met hen aan het begin -en aan het eind van het project over doelen met betrekking tot de eigen vitaliteit en ik gaf workshops op het gebied van voeding, beweging -en ontspanning.

Vandaag rond ik het project af. Vitaliteit staat hier op de kaart! Het onderwerp wordt gedragen. Er wordt wandelend vergaderd. Mensen nemen eerder de trap dan de lift. Drinken minder koffie. Zijn bewuster gaan eten. De lunchwandeling wordt vaker ingevoerd. Een aantal mensen zijn gaan sporten, gaan nu met de fiets naar het werk in plaats van met de auto, maken een wandeling na het avondeten. Patronen zijn doorbroken en nieuw gedrag is ontstaan. Mooi om te zien dat er een collectieve beweging in het verbeteren van de vitaliteit heeft plaats gevonden. Zelfs na drie maanden draagt een overgroot deel van de deelnemers het horloge nog. “Totdat hij stuk is en dan zie ik wel verder” is een veelgebruikte uitspraak.

Dit bericht delen: