Notice: Trying to get property 'browser' of non-object in /home/healall/domains/healall.nl/public_html/wp-content/plugins/max_wp/classes/MaxWP.class.php on line 60

Omhelsmeditatie van Thich Nhat Hanh tijdens de inspiratieavond

De Amerikaans schrijver Leo Buscaglia,ook wel Dr. Love genoemd, schrijft;
‘’Liefde is leven, en als je liefde mist, mis je het leven.

Liefde kan je geven en ontvangen. Volgens de spirituele wet van geven en ontvangen, ontvangen mensen die veel geven vervolgens ook meer. Je krijgt er in ieder geval een gevoel van voldoening en geluk door, welke zelfs sterker is dan wanneer je iets ontvangt.

Tijdens de laatste inspiratieavond heb ik gekozen voor de omhelsmeditatie van Thich Nhat Hanh.

En ja, we gaan elkaar omhelzen. Het kan zijn dat je nu in de weerstand schieten. Blaas die stemmetjes van je schouder, stel je open en zonder oordeel op. Ik haal je graag uit je comfort zone. Je hebt niets te verliezen, weer open en vol van vertrouwen.”

We gaan het volgende doen:
Je gaat in tweetallen tegenover elkaar staan en maakt een lichte buiging naar elkaar. Daarmee erken je de aanwezigheid van de ander.

Vervolgens sluit je je ogen, je haalt diep adem en je neemt de ander en jezelf in gedachten. Je ademt drie keer bewust in en uit, zodat je helemaal aanwezig bent in het moment.

Je opent je ogen en je schenkt degene die voor je staat een glimlach .Open nu je armen, doe een stap naar de ander toe en omhels de ander. Houd elkaar gedurende drie in- en uitademingen vast.

Tijdens de eerste ademhaling ben je je bewust van het huidige moment, je bent blij met wie je bent, je voelt liefde voor jezelf.

Tijdens de tweede ademhaling gaat je aandacht naar de ander. Je ervaart de aanwezigheid van de ander, vanuit liefde en in openheid.

Tijdens de derde ademhaling ben je je ervan bewust dat je samen bent, hier en nu op deze aarde en je bent ten diepste dankbaar vanwege het samenzijn.

Vervolgens laat je de ander los, je doet een stap achteruit en maakt een buiging om je dankbaarheid te tonen.

Tenslotte blijf je nog even staan. Neem de afstand tot de ander welke jij prettig vindt en laat de ervaring op je in werken.

Stel jezelf de vraag; hoe was dit voor mij? Met welke gedachten ging ik deze oefening in en met welke ga ik eruit? Hoe voelt mijn lijf nu? Hoe voel ik me?

Graag verneem ik jullie positieve ervaring!

Dit bericht delen: