Notice: Trying to get property 'browser' of non-object in /home/healall/domains/healall.nl/public_html/wp-content/plugins/max_wp/classes/MaxWP.class.php on line 60

Training Mindfulness Voorjaar 2015

Mindfulness is heel eenvoudig: het leert ons aandacht te geven voor het enige moment dat we hebben: het huidige moment. Zo kunnen we hier en nu gelukkig zijn en verliezen we ons niet in het verleden, of in wat nog moet komen of wat we nodig zouden hebben.

Zo eenvoudig als het eigenlijk is, zo moeilijk is het voor velen om dit in de praktijk ook echt zo uit te voeren.

Tijdens de training leer je om bewuster te worden van onder andere je eigen patronen en gewoonten zodat duidelijk wordt in welke momenten jij eigenlijk leeft en ook wat dat met je doet.

Automatische handelen
Mindfulness richt zich op het opmerken van automatische patronen in het leven. Heel veel automatismen zijn erg handig, zoals bijvoorbeeld bij het autorijden of andere alledaagse bezigheden, maar er zijn ook vaak patronen die problemen in stand houden. Bijvoorbeeld je reactie tijdens een conflict of een lastige situatie. We kunnen soms belangrijke dingen over het hoofd zien als we routinematig handelen of een oplossing over het hoofd zien. Piekeren is ook een automatisme waar we veel last van kunnen hebben.

Door met mindfulnessoefeningen stil te staan en inzicht te krijgen in wat er precies gebeurt, ontstaat er een zekere rust en daarmee ruimte voor een bewuste reactie, in plaats van een automatische reactie.

Duur van de training
De training bestrijkt een periode van acht weken. Gedurende deze weken is er iedere week een bijeenkomst van 2,0 uur. Aan de hand van diverse werkvormen oefen en onderzoek je, samen met een groep van maximaal twaalf mensen, jouw mogelijkheden om bewuster in het dagelijks leven te staan.

Thuis oefenen
Iedere week krijg je huiswerk mee. Het huiswerk is eigenlijk het meest belangrijke onderdeel van de training. Je leert een vaardigheid aan. Bewust en met aandacht leven vraagt simpelweg om dagelijkse oefening. Juist door dagelijks oefenen ontwikkel en verfijn je die vaardigheid.

Ik ga ervan uit dat je drie kwartier tot één uur per dag oefent. Als je vooraf al weet dat dit niet mogelijk is, raad ik je af aan de training te beginnen. Ik kan en wil je niet alleen maar een kunstje leren. Een gewoonte doorbreken kost tijd en aandacht, zeker als het omgaan met moeilijke zaken betreft.

Aan het einde van iedere bijeenkomst krijg je het huiswerk op schrift uitgelegd. Hier zitten oefeningen bij die je kunt toepassen in je dagelijks leven. Thuis en op je werk. Zo kun je mindfulness inpassen in je dagelijks leven.

Oefenen betekent dus, dat je iedere dag een langer moment voor jezelf vrijmaakt. Een moment waarin je oefent om mindfull aanwezig te zijn. Nogmaals; je krijgt ter ondersteuning diverse oefenvormen mee naar huis.

Tijdens de bijeenkomsten kijken we terug op je huiswerk en de zaken die je daarin bent tegengekomen. Je wisselt ervaringen uit met andere deelnemers. De nadruk ligt daarbij op oefenen; het is immers geen praatgroep.

Kosten
De kosten voor deze training van 8 bijeenkomsten bedragen 300 euro, inclusief lesmateriaal. Mindfulness training wordt in het algemeen niet vergoed. Soms valt het onder de aanvullende verzekering (psychosociale zorg of onder alternatieve zorg).

Locatie en data voorjaar 2015:
De training vindt plaats in Dieren op de woensdagochtend van 09:30 uur tot 11:30 uur op;
20 mei, 27 mei, 3 juni, 10 juni, 17 juni, 1 juli en 8 juli.

Wil je deelnemen maar kan je niet op woensdagochtend? Meld je aan en wellicht kan er een tweede groep starten op een andere dag!

Je kan je opgeven door te bellen naar 06 1660 4541 of te mailen naar info@healall.nl.

Let op: de maximale groepsgrootte is 12 deelnemers. Deelname is op basis van volgorde van inschrijving. Je plek is gereserveerd zodra het deelnamebedrag is overgemaakt.

Dit bericht delen: